Kot śpi mi na dachu i rysuje lakier

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alxxx
    RS
    • 2010
    • 1823
    • Octavia I (1U2)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Tylko czekać na wysyp obrońców kotów :diabelski_usmiech
    VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
    Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• zepter00
      RS
      • 2008
      • 2304

Ja jestem miłośnikiem kotów... i nie widzę nic złego w złapaniu skurwiela w żywołapkę (można kupić za około 80 zł) i wywiezieniu go ze 35 km w siną dal... Sam tak pewnie zrobię bo mi półbezpański sierściuch sąsiadów obszczywa iglaki w ogrodzie.

Da się akcję przeprowadzić nawet na osiedlu mieszkalnym czy innym blokowisku.. tylko musisz zaparkować obok swojej fury sporego vana i schowaj klatkę pod wozem za tylnym mostem na przykład.. wsadzasz kawałek mięsa do tego http://www.zielonalapka.pl/zywolapki...--default.html sprawdzasz co jakiś czas i sru z nim do bagażnika zanim ludzie zauważą.
      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

to moze ja wystapie jako obronca owego kota - wielbiciela RSa...

hmm, wiatrowki - pomysl dosc drastyczny. bez serca :-( kotek z wylupionym okiem, czy ze srutem w lapie bo siedzial na dachu samochodu...
        wywozenie czyichs kotow gdzies tam i porzucanie tez przykre. Potem dzieci placza bo jakiemus typowi przeszkadzal kot siedzacy na jego Skodzie - obiekcie wrecz kultu... Bez sensu.

oczywiscie rozumiem wk..wienie posiadacza samochodu, ze mu kot lazi po dachu.. ale z drugiej strony po Lanosie Ojca tez łażą koty sąsiadów i jakos lakier na dachu porysowany nie jest... sa oczywiscie slady łap jak pada deszcz wczesniej i te kocury maja brudne lapki, ale co z tego? A nawet jakby sie tam przygladac z aptekarska dokladnoscia i faktycznie bylaby jakas ryska, to tez - co z tego?

niestety pewne rzeczy jak sie nie ma wlasnego garazu trzeba zaakceptwac. NIe ma potrzeby robic zwierzakowi krzywdy. W koncu te nasze pojazdy to rzeczy - a kazda rzecz sluzy do uzywania i zuzywania sie... watpie zeby kot zlosliwie rysowal dach.. wiec po co robic mu swiadomie krzywde?

ps. moze ten kot to jakis milosnik mocnych samochodow skoro spi na RSie? :-) Trudno go za to karac chyba co... ze lubi dobre auta :-)

ps.2 mysle, ze ten zapach odstraszacz pomoze.
        ps.3 a moze ten kot chce zebys go udomowil? ;-) i tak Ci pokazuje jaki jest przydatny - ze pilnuje Ci auta... a Ty chcesz go przeploszyc. Moze gdyby nie on to po dachu by tam lazily kruki i dziobaly...? ;-)
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

marlej108, oczywiście żartowałem z tą wiatrówką, aż takim sadystą nie jestem :lol:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

Mój kot też ma ulubione miejsce na dachu samochodu w garażu, ale jak tylko się tam pojawię to już dobrze wie co ma robić, bo jak nie zdąży to oberwie kolejnego kopa w dupsko. A niby koty takie inteligentne są ... tylko inaczej.
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• andru123
              Elegance
              • 2010
              • 783
              • Toyota
              • ATF 2.0 MPI 120 KM

NO I JESTEM PO PIERWSZEJ NOCY
              pędzę rano oglądam RSa i radość :!:
              nie spała gangrena jedna na mojej furmance

za to obok BMW sąsiada całe w piachu

popsikalem kola , spód auta , z przodu spód zderzaka , srodek faktycznie ma bardzo intensywny zapach , na razie pełen sukces , zobaczymy co będzie w przyszlosci

nie za bardzo wiem jak to dawkowac , mysle ze za dwa dni profilaktycznie zderzak od dołu popryskam
              jest O1 RS 1.8T XENON
              była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Wally
                RS
                • 2012
                • 3790
                • Volkswagen

Zamieszczone przez andru123
                nie za bardzo wiem jak to dawkowac , mysle ze za dwa dni profilaktycznie zderzak od dołu popryskam
                nalej do baku to z całej okolicy koty będą spieprzać jak tylko kuraka odpalisz :wink:
                a tak na serio to k
                Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• marlej108
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 4976
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ps. sposob na kota na dachu samochodu - polać go kilka razy wodą jak siedzi na aucie. Rzekomo sprawdzony. Zaleta - woda krzywdy ani kotu, ani auta nie zrobi. Sposob ten polecil mi facet z tow. ochrony nad zwierzetami. Ponoc kot jako zwierze terytorialne przyzwyczaja sie do okreslonych miejsc, ale jak sie wystraszy to je potem omija szerokim lukiem... Brzmi w sumie sensownie.

ps.2 za to bedac w weekend u wujka w Kaliszu widzialem jak po dachu samochodu lazil kot, pogonil go wlasciciel przepieknego rupiecia (stare A3 czarne), po czym na tym samym aucie wyladowaly po jakims czasie dwa sympatyczne ptaszki (male czarne - szpaki? nie znam sie na tym zypelnie) stukajac dziubkiem co pewien czas w dach. W sumie to wolalbym juz kota...
                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• oolsztyniak
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6647
                    • Superb II combi (3T5)
                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ogólnie zwierzaki chyba lubią Skody,
                    Zamieszczone przez sonic
                    Powiem Ci, że sie możesz "cieszyć", że to tylko kot, bo sąsiadowi kuna wpieprza co noc wygłuszenie maski i nawet przegryzła jakieś przewody .... brrrr

Ten to dopiero ją chce przegonić - ale z marnym skutkiem .
                    U mnie kuna zeżarła przewody wysokiego napięcia i wygłuszenie maski
                    Jakie było zdziwko jak rano nie chciał zaskoczyć centralny a po otwarciu z kluczuka i przekręceniu na zapłon widzę ciemność, ciemność widzę :lol:
                    Otwieram maskę i już widzę, że coś tu nie gra :lol:
                    Wiedziałem gdzie "mieszka" i zagazowałem qrwę :lol:
                    Już nie przyłazi :-)

U znajomej pod blokiem kot też polubił skodę, tym razem Roomster.
                    Ani myślał zasraniec zejść jak go przeganiałem.
                    Zamieszczone przez marlej108
                    po czym na tym samym aucie wyladowaly po jakims czasie dwa sympatyczne ptaszki (male czarne - szpaki? nie znam sie na tym zypelnie) stukajac dziubkiem co pewien czas w dach. W sumie to wolalbym juz kota...
                    Kiedyś na osiedlu, na który mieszkałem mieszkało również "Dwóch zgryźliwych tetryków".
                    Panowie zawsze walczyli o to samo miejsce parkingowe mimo, że inne były puste to nie, jeden i drugi chciał parkować w tym konkretnym.
                    Pewnego razu jeden wpadł na genialny pomysł rozsypania ziarna dla ptaków na dachu auta drugiego :lol:
                    Ot takie sąsiedzkie żarciki dziadków

:lol:
                    Załączone pliki
                    Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                    Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Zorr
                      RS
                      • 2011
                      • 2110

oolsztyniak, na kunę zainstaluj kostkę domestosa pod maską.
                      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

@Olsztyniak

super fotki tego kota ;-)
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Skfarek
                          RS
                          • 2010
                          • 4795
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez marlej108
                          ps. sposob na kota na dachu samochodu - polać go kilka razy wodą jak siedzi na aucie. Rzekomo sprawdzony. Zaleta - woda krzywdy ani kotu, ani auta nie zrobi. Sposob ten polecil mi facet z tow. ochrony nad zwierzetami. Ponoc kot jako zwierze terytorialne przyzwyczaja sie do okreslonych miejsc, ale jak sie wystraszy to je potem omija szerokim lukiem... Brzmi w sumie sensownie.
                          nie działa - tzn. działa jak mnie kot widzi to spieprza albo obchodzi szerokim łukiem :diabelski_usmiech W nocy niestety wracał, jak na razie pomogło postawienie 2 odświeżaczy uruchamianych czujnikiem ruchu :twisted:
                          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• sonic
                            Ambiente
                            • 2012
                            • 155
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Alonzo_
                            Kup odstraszacz a płynie, spryskaj dach, przetrzyj i zobacz.
                            U mnie, ale stosowane przy drzwiach przy domu, działa
                            Stosowałeś ten sam psikacz co Andru123 ?

Jesli inny to może też podaj nazwę lub linka - przyda sie komuś skoro u Ciebie działa.

Komentarz

• oolsztyniak
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6647
                              • Superb II combi (3T5)
                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

My tu gadu gadu a mi w nocy kuna znowu zeżarła przewody wysokiego napięcia :lol:
                              Chyba w nagrodę za zamordowanie poprzedniej :lol:
                              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Coke
                                Elegance
                                • 2010
                                • 771
                                • Octavia II (1Z3)
                                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

mój szef też ma problem z kotami co mu chodzą na posesję i po aucie chodzą, kupił pistolet ASG na kulki 6mm plastikowe ale mówił że koty uciekają i nie idzie w nie trafić i mu się kulki skończyły :P :wink:
                                Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• rowerek
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 449

Zamieszczone przez Coke
                                  mój szef też ma problem z kotami co mu chodzą na posesję i po aucie chodzą, kupił pistolet ASG na kulki 6mm plastikowe ale mówił że koty uciekają i nie idzie w nie trafić i mu się kulki skończyły :P :wink:
                                  To powiedz szefowi, żeby się w głowę pierdolnął. Mocno. Albo niech sobie sam z tego ASG w dupę strzeli.

Komentarz

• mattyah4x4
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 664

ale dlaczego... przecież z ASG kotu krzywdy nie zrobi, nawet jak trafi :lol:
                                    a bodziec w kierunku kota będzie wygenerowany, i to dla jego dobra ! :szeroki_usmiech
                                    Diesel Service Śmietana
                                    43-210 Kobiór
                                    ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
                                    nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• Waśka
                                      Rider
                                      • 2013
                                      • 552
                                      • Mitshibishi

Zamieszczone przez no_fear
                                      U moich teściów kilka kotków sąsiadki robiło dokładnie to samo - łaziły po autach + zrobiły sobie wychodek na ich posesji.
                                      Zakupiliśmy "żywołapkę" (taka humanitarna pułapka, klatka).
                                      Zabawa w polowanie, że HEJ :lol:

Przez okres kilku tygodni złapało się kilka kotków :wink:
                                      Za każdym razem były wywożone trochę kilometrów...
                                      Sąsiadka do tej pory nie wie co się stało z jej pupilami :twisted:

Problem chwilo zniknął
                                      sąsiadkę by nalezało parę razy połaskotać z ASG. takie miłośniczki zwierząt to najgorsza zaraza na każdym osiedlu, nie chcą zrozumieć że koty żrą, srają, drą się, tepią drobne ptactwo i niszczą wszystko co popadnie.

jeszcze w kwestii wywożenia kotów. co prawda po odłowieniu ja bym sk**la np. utopił, ale jeśli komuś wrażliwość nie pozwala, to powinien odwieźć do schroniska, a nie np do lasu czy gdzieś w pole. taki wypuszczony kot stanie się postrachem drobnej zwierzyny polnej i leśnej. niejeden już obwód łowiecki został spustoszony dzięki wywożeniu kotów w plener zamiast do schroniska.
                                      Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• Eidos71
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2050
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przez 2, czy 3 lata, we wnęce pod jednym z parterowych balkonów stała sobie buda / domek, w którym pomieszkiwały różne koty (na zmianę, nie jednocześnie). Koty łaziły po autach, szczały i srały do piasku w piakownicach... A "kociary" dokarmiały te koty tak, że zwierzęta nie nadążały ze zżeraniem łakoci, przynoszonych im na miskach i w pudełkach pod tą budę. W końcu niedawno, na wniosek części mieszkańców, administrator wywiózł "w cholerę" tą budę. Parę dni po tym, jak buda zniknęła, wracałem z synem do domu - syn stwierdził, że może w końcu koty-szkodniki zmienią rewir, gdy nie mają już gdzie mieszkać. Sąsiadka-kociara to usłyszała i rozpoczęła ze mną dyskusję na temat "braku serca" tych, którzy budę wywieźli. Gdy sąsiadka stwierdziła, że "kotkom będzie zimno w łapki bez ich domku" poradziłem, aby zabrała te koty do swojego mieszkania - wtedy będzie im ciepło i będą miały gdzie mieszkać. W odpowiedzi usłyszałem: "A po co mi kolejne koty w domu ? Mam jednego i wystarczy." Czy to jest opiekun zwierząt ? Raczej nie - bardziej "dokarmiacz". Dlatego twierdzę: jeżeli ktoś uważa się za opiekuna bezpańskich zwierząt - niech opiekuje się nimi w swoim domu. A jeżeli nie chce zabierać zwierząt do domu - niech nie zabiera głosu w sprawie "obrony zwierząt", tylko zacznie działać w tym kierunku, by bezdomne zwierzęta trafiały tam, gdzie ich miejsce: do schronisk, lub do nowych właścicieli.
                                        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

Pracuję...